2006-12-12

Dofter att döda för

Paris 1738 luktar smutsigt hår, fukt, fett och urin. Human Existence i sin tur minner om fotsvett, övermogen ost, fisk och mänsklig avföring.

Två smakliga exemplar ur Thierry Muglers "Perfume"-kollektion, som tagits fram till filmatiseringen av Patrick Süskinds Parfymen. Det finns ett vanvett där som jag faller handlöst för. Det finns en storhet i det som man måste älska.

Andra dofter i serien är Virgin no 1, med doftmolekyler tagna från naveln på en, ja, faktisk oskuld och Orgie, som lär sväva mellan vanilj, choklad och, än en gång, avföring.

Läs recensionen på Bois de Jasmin.

10 kommentarer:

Blogger shifts said...

Kan knappt bärga mig till den dag då Aura finns släppt till butikerna. Den där samlingen med dofter lär jag nämligen aldrig komma i närheten av... Suck och stön.

1:01 em  
Anonymous Jannika said...

när jag var i berlin så såg jag parfymen på bio, måste säga att den faktist lever upp till boken. väldigt sevärd!

5:51 em  
Blogger yeh-yeh girl said...

Parfymen är så bra!!

5:39 em  
Blogger Lisa said...

Avföringsfoft:Förmodligen används någon av skatolerna som är doftämne i såväl jasmin som latrin.

12:57 em  
Anonymous Anonym said...

vad har hänt med johanna?? e hon inte med på bloggen längre? älskade hennes inlägg...

4:26 em  
Anonymous Marco said...

Borde inte Parfymen vara en "doftfilm" på samma sätt som John Waters trashiga Polyester? När den gick på¨bio i början av 80-talet delades det ut ett luktkort med ett antal gnuggisar som skulle öpppnas vid olika tillfällen i filmen. Och det var inte heller några i vanlig mening "trevliga" dofter...

9:09 fm  
Anonymous Anonym said...

anonymous: johanna är ju den som skriver mest inlägg?

9:08 em  
Blogger peckelalis said...

Från boken minns jag att mammor doftar ylle och mjölk, och ynglingar luktar get. Mm. Alltihop är upplevelser. Inte behövs väl egentligen några "luktkort med gnuggisar".. Fast det vore kul!

10:57 fm  
Anonymous Anonym said...

men johanna står ju inte längre med på listan med "contributors" till höger, som hon gjorde förut. betyder det alltså att hon har "hoppat av"? Tyckte hon skrev de bästa inläggen..

5:23 em  
Anonymous Anonym said...

Undrar on inte Aura är en sån där ickedoft som L'Antimatiére och Molecule 01. Vet inte om jag är så upphetsad än så länge.

Men hela kittet vill man ju ha.

1:43 em  

Skicka en kommentar

<< Home