2006-07-27

Rodnad, intensivJag tröttnar egentligen aldrig på det stora F:et, men efter en månads exceptionellt svettande har jag insett att min vägra-byta-parfym-efter-årstid-eftersom-det-är-svennigt-policy behöver, om inte upphävas, så iallafall ruckas på en smula. Tung tuberos och apelsinblomma i kombo med ångiga cykelturer till Segevång får mig att mest att lukta som en instängd och ganska ostädad budoar. Parallellt med den insikten har jag utvecklat en kraftig förälskelse i Blush. Marc Jacobs. Den rosa, som luktar som en klunk jasminte känns på tungan efter en skål hot & sour-soppa. Eller – för att uttrycka det mer krasst – med den underton av ny plastpåse som förenar alla mina älsklingsparfymer.

Malmö, där jag hänger i tre veckor till, är ingen parfymstad att tala om. Åka till Köpenhamn skulle man kunna göra, men eftersom jag jobbar går inte den varianten heller om jag inte vill tokträngas på lördagar och det vill jag inte. Dessutom är det nya Blush Intense jag är ute efter, eftersom jag prackat på den vanliga på både en svägerska och en bästis. Av namnet att döma är den väl mer, eh, högoktanig än ur-Blush (en trend jag tycker mycket bättre om än den skittrista light/sheer-varianten som hittills dominerat nyutgåvorna) men är den kraftigare? Djupare? Torrare? Plastigare? Pudrigare? Sötare? Vilket inslag har man förstärkt – jasmin och musk, påstås det, men stämmer det? Är den nåt att ha? Alla lyckliga, eller olyckliga, som doppat näsborrarna i den får hemskt gärna upplysa en oviss själ i exil.

2006-07-21

Kort och desperat från Malmö

...där jag tillbringat tre veckor (utan egen dator, vilket är en betydande del av förklaringen till min Fountain-frånvaro, apropå kommentarer om hur tradigt och tunnsått det är här nu under sommaren. But I digress.) Igår kväll satt jag på, japp you guessed it, Möllan och vräkte med en animerad handrörelse ner en hel jävla Hoegaarden-öl i min enda tillnärmelsevis dyra och chica väska: Kate Spades vita väska med hundillustrationer av New Yorker-illustratören Maira Kalman. Det syns inget eftersom ölen är vit, men det luktar. Piss och festival, närmare bestämt. Väskan är i tjock canvas med rosa läderhandtag. Har någon några tips på hur man rengör en sån utan att den blir styv som wellpapp?

2006-07-20

Semesterläsning


Imorgon kl 10.40 är det jag som blåser till Woodstock-Shelter Island-Manhattan. Håll tummarna för att Eurobonuspoängen räcker till businessuppgradering och att ingen snor mitt visakort innan jag hunnit till Barneys.
Här finns två artiklar som kan ses som aningen mer ambitiösa Fountaininlägg, att fylla tiden med under tiden:
En om mascaraborstar i New York Times och en om det svarta nagellackets historia i New York Metro.

2006-07-19

Amerikansk invasion, del 2

Till skillnad från de spräckliga känslorna som omringar Urban Outfitters Stockholmslansering, rymmer denna endast glädje: Kiehl's! En hel butik! I november! På spottavstånd från Urban!

En säker källa som vi kan kalla Jesper tackas härmed för informationen.

2006-07-18

Love need and want you


Tiffanydiamanter i all ära, men Pancake Meow erbjuder grejer som vaniljdoftande donuts och sirapiga våfflor. Tyvärr är det mesta slutsålt, men den som väntar på något ehrm, gott, osv.

2006-07-17

Några stänk från en sommartorr Fountain

Har varit på Amalfikusten och Capri och överösts av medelhavsutsikt, multnande aprikoser och capresesallad.
Men vad har jag köpt med mig hem från dessa doftparadis? Handgjord citrontvål? Carthusiaparfym? Specialpressad olivolja?
Icke. Här har det kånkats diskmedel och handtvättmedel. Jag är en SUCKER för tvättmedelsdoft och hur ofta träffar man egentligen en diskmedelsflaska som luktar som om den vore för kläder?

2006-07-06

Att vara poänglös men inte låtsas om det

Om man bortser från sån där ren, okomplicerad ondska som folkmord, djurplågeri och kvällstidningschefredaktörer finns det inget jag mindre skulle vilja vara än TV4. Ängsligt krypande med en desperat håv.
Eller är det här programmet som just nu visas bara alltför avancerad ironi?

2006-07-01

Produkter som får en att fundera


Jag gillar parfym. Jag gillar generellt underliga kosmetiska produkter med begränsade och specifika användningsområden. Men när reklam för det här dök upp i min mailbox blev jag ändå en liten aning konfunderad. Det här kan förstås vara ett extremt kvinnligt heteronormativt perspektiv, men är det bara jag som ifrågasätter behovet av underlivsparfymering?

Själva dofterna är ännu konstigare. Jag hade ändå möjligen begripit myskvarianter eller kanske ambra. Något som, tja, understryker och förskönar den existerande bouqueten. Jag antar nämligen att ansträngningen är till för en andra part. Och är pelargon/lavendel verkligen något som får någon att gå ner?