2006-06-26


Schick Intuition är en grej jag köpte i USA för några år sen, men som legat glömd i en låda sedan dess. Tog fram den för några veckor sen och om man bortser från att den är klumpig, rätt snabbt blir ovass och känns lite... fulamerikansk, så kan den mycket väl vara det bästa som hänt benrakningen sedan mångbladshyvlarna kom in i leken. Bladen är omgärdade av den sheasmör-, aloe- och E-vitaminsberikade Skin Conditioning Solid™ som gör rakgel överflödig.
Kommer troligtvis köpa fler blad i juli. Om de inte uppfunnit nåt nytt och revolutionerande tills dess.

2006-06-21

Några bra, ett dåligt


Har bara provat det en gång hittills, men L'Oréal Resist & Shine verkar kunna hamna på åtminstone topp fem över de bästa sorterna nånsin. Målade tånaglarna för mer än en vecka sen, ett (1) lager räckte (1!), och det har visserligen börjat mattas av men sitter fortfarande som berget.
Maybelline Express Finish Shock Control är dock inte nåt jag skulle rekommendera. Torkar snabbt, men är tunt och inte ens två lager ger oflammigt resultat.

I övrigt tycker jag mycket om Chanels finsvarta Black Satin (varför finns det inget billigt märke som hänger med på kortlivade trender?) och i ett diametralt motsatt nageluniversum hör jag bra saker om Tom Fords vita-men-inte-Tippex-vita färg för Estée Lauder.

Uppdatering: Har nu testat Resist & Shine även på fingernaglarna, och där sitter det som ett vanligt nagellack. Varken bättre eller sämre.

Dagens ord

Pörte.

2006-06-20

Lamslagen

Ja, nu har jag varit inne på Cute Overload och överväldigats av en bild igen.

Dagens rykte!


Nej, inte nåt om rumpor. Men Urban Outfitters öppnar i före detta Röda kvarn på Biblioteksgatan.
Detta väcker motstridiga känslor som tål att återkomma till. Eventuellt.

2006-06-19

New York-tips

Om det är nån som ska till New York i augusti kan jag rekommendera att boka femstjärnigt hotell till specialpris. Ian Schrager öppnar sin variant av legendariska Gramercy Park Hotel den 6 augusti, och fram till början av september finns det rum från omkring 250 dollar per natt. Som en dröm ju, om dollarn behagar hålla sig på den låga nivå den är på nu.
Se mig slita mitt hår för att jag ska dit några veckor tidigare.

2006-06-16

John Mayer

Det finns dagar då det känns som om man borde bli en sån där obekymrad som lyssnar på amerikansk AOR-rock. Idag är en sån dag.
Det kommer dock aldrig utföras i praktiken. Mer än i hemlighet, när radioflippningen slumpar fram en Kelly Clarkson-låt och man plötsligt sjunger med.

Katter som liknar Hitler

2006-06-15

Randig och rymlig från FCUK

En haiku till dagens väskfynd.

Sju hundra kronor
För lycka och bättre liv
Mycket rimligt pris

2006-06-14

Dagens sälDet finns gånger då jag önskar att även jag hade en landskänd djurpark.

2006-06-13

Ordförrådet

Ett ord som saknas i det svenska språket: Meal ticket.
Och nej, jag nöjer mig inte med blodigel.

2006-06-12

En liten serie med män som färgar håretJämO Claes Borgström, före och efter.

Plötsligt blev det varmt


Sommaren ställer helt andra krav på parfymbruket. De mest fantastiska vinterhalvårsparfymer framstår plötsligt som kvalmiga och kvävande när temperaturen börjar krypa över 20. Om man som jag gillar tyngre parfymer och undviker allt som är "fräscht" kan man lätt hamna i en smärre identitetskris. Skall man automatiskt tvingas in i det sportiga citrusträsket? Eller - hemska tanke - ska man avstå från parfym och låta de härligt naturliga kroppsdofterna sippra fram, på samma sätt som alla andra man så här års tvingas ha närkontakt med på t ex kommunala färdmedel? Nej, givetvis inte.
Förra sommaren fick jag i födelsedagspresent en parfym som förenar både det tunga och det lätta - alltså en alldeles utmärkt sommarparfym, som för övrigt håller ända in i september-oktober. Roseberry från Rosine: det blev kärlek vid första ögonkastet (titta på flaskan bara). Är nu mycket nyfiken på flera Rosine-parfymer - någon som kan tipsa?

Precis vad man kunde Vaughnta sig

Det senaste exemplet på den lag som säger att parbildningar gör en eller båda parter snyggare* är Vince Vaughn.


* Undantag finns. Hej Britney & Kevin!

2006-06-10

Test test test

å vad glad jag är över den här flytten.

2006-06-09

Tyra på Kanal 5 nu!

Tyra Banks granskar just nu gammalt smink i mikroskop. Det kryper i petriskålen.
Jag spyr.

Ja, Dracul!


Nästa vecka åker jag till Italien, och för att inte irritera skiten ur mitt resesällskap tillika pojkvän medelst nödvändig men tidsödande sminkning innan stranden lät jag igår färga ögonbrynen. Fransarna också, men blåsvarta fransar har aldrig skrämt någon. De här ögonbrynen däremot. Boy o boy.

Resten av kvällen tillbringade jag bakom solglasögonen eftersom middagen med mina vänner annars blivit ohållbar. Jag mötte deras blickar, de mötte mina bryn. Framåt tio i mörkret på Mississippi Inn började Garbo-grejen kännas riktig löjlig, och inte förrän jag gått in på toa och med brutal pincett glesat ur den kompakta svartheten – färgen påstods heta »kastanjebrunt« och det var nog en hårdrostad kastanj som avsågs – vågade jag ta av mig dom.

Av ögonbrynsplockerskan fick jag även höra att jag har en »manlig« och en »kvinnlig« sida i mitt ansikte och att detta manifesterades i just mina ögonbryn. Hon sade även att »så är det alltid«. Well. Jag antar att jag får tacka henne för att, bokstavligen, ha plockat fram just min inre, transsylvanska greve.

2006-06-07

test test test

jag är nu officiellt med i Dermalogica-sekten!

VM-pepp på Fountain!

Vad tror ni om matchen mellan Alpacka–Lillkille?Ett, två, tre...


... och så där ja, nu har den all den bruna hårfärgen sålt slut i affärerna.